woensdag 30 januari 2008

Magnolia verjaardagskaartje Ismaki Challenge 4
Geinspireerd door de Ismaki Challenge 4 http://ismaki.wordpress.com/2008/01/28/challenge-ismaki-4/ Ik heb hem een kwartslag gedraaid en in het vierkant gemaakt. Vervolgens inspiratie door de kaart van megastamper...... Ik kon alleen rechtonder en linksboven in het vierkante vlak niets meer kwijt. Heb van alles geprobeerd maar vond hem dan toch echt te druk worden. Nog groter is ook niet echt een optie, want deze is al 15x15cm.

dinsdag 29 januari 2008

Papilio valentijnskaart


De voorkant. Kaart gesneden met de cricut expressions. Het rode hart op de voorkant (van de Quickutz) aan de rand beplakt met roze knopen afwisselend gewone en parelmoer.
Stempel van Papilio met aquarelpotloden ingekleurd. Clipjes van making memories.
En veel lintjes (met dank aan Ingeborg, die een aantal voor mij uit Amerika had meegenomen, super!!)

Binnenkant. Het hart is het hart dat uit de voorkant gekomen is, zelf een randje met hartjes gedoodled. En dezelfde lintjes herhaald, alleen boven en onder gewisseld.
Het thema van Papertake Weekly Challenge is Heart's desire, nou dat is echt iets voor mij....
http://papertakeweekly.blogspot.com/2008/01/hearts-desire.html

maandag 28 januari 2008

Valentijns kaart met magnolia


De voorkant...

Uitgeklapt.....

De binnenkant, op deze foto komen de keuren niet zo mooi over.

Nog een kaartje geinspireerd op het model dat we bij Ingeborg maakten.....
Dit keer met hartjes, mijn favorieten, en nu in deze tijd mag het!!
Het hart is uitgesneden met de Quickutz revolution.

vrijdag 25 januari 2008

Valentijnskaart met Papiliostempel


Papilio stempel ingekleurd met aquarelpotloden. Het hart met vlechtwerk is een patroon dat ik via Ingen heb gekregen. Je kunt hem op alle manieren aanpassen aan de maat die je zelf wilt hebben. De 2 splitpennen heb ik bij de Scrapbookwinkel in Heesch meegenomen, dacht dat ze van Rayher waren, maar weet ik niet meer zeker, gooi de verpakkingen altijd gelijk weg ;-)
Het hart wordt opgehangen aan witte scrappersfloss.

woensdag 23 januari 2008

Paperbagkaart met hartjes!!


Al met al is het bijna een boekje te noemen.... Dit papier van Bo Bunny vind ik helemaal te gek. Over al het papier zit een parelmoerglans. Dit is de voorkant, magnolia ingekleurd met aquarel potlood. Tekst van Hero Arts. Harten met de cricut uitgesneden.

Dit is de achterkant van de voorkant (linker binnenkant). Tekststempeltjes van Hero Arts.


Dit is de binnenkant van de flap die je hiervoor zag. Tekststempel van PSX.

Dit is de wat onder de flap verborgen zit. Stempel magnolia, ingekleurd met aquarel potloden en de hartjeskoekjes met glaze stift, zodat het lijkt of er echt glazuur op zit. Dit hart is bedoeld om nog iets in te schrijven en de naam van de afzender.

Dit is de rechterbinnenkant. Stempel Magnolia. Tekststempel Hero Arts.

Dit is de achterkant, deze hartjes had ik uitgesneden maar waren net niet wat ik wilde op de rest van de kaart. Vond het jammer om ze weg te gooien. Bedacht toen dit voor de achterkant. En eigenlijk maakt dit het toch wel helemaal af.

Dit label zit in de achterflap. Tekststempel van Hamptonart. Hartjes van Hero Arts en PSX.
Ik ben er helemaal blij mee. Zit al te broeden op nog iets anders met dit papier......

ECG winterkaartje


Vierkante kaart, met basic grey papier. Stempel ECG ingekleurd met aquarel potloden. Moet toch nodig ook weer eens met de doezelaars of met de stiften aan de slag ;-).
Tekststempels van een clearsetje, allemaal met het thema winter. Knoopjes van hero arts met scrappersfloss er door heen. De geschulpte rand, de tab met ovaal en het gekartelde rondje allemaal met de Quickutz. Na de vorige kaarten voelt dit als een beetje kaal...... Moet weer even omschakelen, mijn hoofd zit nu vol met allemaal tafereeltjes.

zondag 20 januari 2008

Kaart + Kaarthoesje thema winter
Dit is dezelfde kaart en hoesje als in het vorige bericht. Dus ook naar het idee van Anja. Het is gemaakt met de cricut expression. Zowel het hoesje als de kaart. In het hoesje is een stukje sheet geplakt. De sneeuwsterren en het gras zijn gemaakt met de Quickutz. De rondjes met de geschulpte rand zijn coockie cutters van de Quickutz. Stempels Penny Black. Ingekleurd met aquarel potloden. De kleine sneeuwsterren heb ik gekocht op het Stempelmekka in Hagen, maar weet niet meer welk merk het is.

Kaart + KaarthoesjeNaar een idee van Anja. Dit is te zien op anjasweblog.blogspot.com !! Staan erg leuke kaarten op die echt inspireren om weer aan de slag te gaan. Anja bedankt voor het idee!!
Dit is de kaart die we gisteren gemaakt hebben tijdens het dagje met Ingeborg en Agnes.
Deze eerste heeft veel weg van het voorbeeld van Anja, heb toch geprobeerd er iets een eigen draai aan te geven.... Door wat andere stempels te gebruiken, en de kaart die erin geschoven wordt 2 rondjes te geven ipv 1.
Vond hem zo leuk om te maken, al is het er niet eentje die je even snel tussendoor doet, dat ik er gelijk nog eentje heb gemaakt met een ander thema, die zal ik zo ook nog laten zien.

Kaart gekregen van Sanne (8 jaar!)


Gisteren nog een dagje gestempeld met Agnes en Ingeborg. Dit keer bij Agnes. Bij aankomst stond deze geweldige kaart al klaar op de plek waar ik mocht gaan zitten. Op de binnenkant zie je nog een klein stukje van mijn naam. Sanne, de dochter van Agnes had deze kaart gemaakt!! Helemaal super. Ingeborg had ook zo'n mooie. Sanne bedankt!!
Het was overigens een superleuke dag. Hele leuke dingen uitgeruild en een leuke kaart gemaakt, hij is nog niet helemaal af, maar wel bijna..... Ben tegelijkertijd nog met een tweede bezig, met een ander thema. Hoop die vanavond nog hier te kunnen laten zien.

vrijdag 18 januari 2008

ECG kaart


Eindelijk een kaart met een ECG stempel gemaakt. Vorig jaar heb ik een aantal ECG stempels gekocht, bijna allemaal wintervoorstellingen. Alleen kwamen die heel laat binnen, zodat ik ze toen niet meer gebruikt heb. Heb inmiddels een aantal ingekleurd. Dus er zullen er nog wel wat volgen.
De tabs zijn van de Quickutz, net als het rondje met de geschulpte rand. Tekststempel is van Hero Arts. Ingekleurd met aquarel potloden.

Valentijnskaart ontworpen door Ingeborg

Gisteren samen met Agnes naar Ingeborg geweest. Een heerlijk dagje. Allemaal leuke spulletjes uitgewisseld. Afdrukjes "geruild". En deze prachtige kaart gemaakt die Ingeborg helemaal voorbereid had. De kleuren op de bovenste en onderste foto zijn de goede, bij de middelste lukte het niet om de kleur goed te krijgen, maar die laat de diepte wel goed zien. De kaart die Agnes en ik voorbereid hadden, kwamen dankzij het gezellige gekletst niet meer aan bod. Maar dat doen we gewoon een keer over!!
Ik kijk er nu alweer naar uit. Ingeborg bedankt voor het idee van deze superkaart!

woensdag 16 januari 2008

Shakertag voor een swap van de cuties groep

Deze shakertag heb ik gemaakt voor een swap van de cuties groep. De opdracht was 2 tags op elkaar, waarbij in de bovenste iets van schudmateriaal erin. Nu heb ik 'vroeger' ook wel eens kaarten gemaakt met dat spul erin, maar dat was alweer even geleden, dus best weer even nadenken hoe te maken. Nu ik het weer gedaan heb, vind ik het eigenlijk toch wel weer leuk!
De afbeeldingen zijn van Penny Black, ingekleurd met tombow en zig-stiften.

Magnolia winterkaartje
De kaart is alle drie keren dezelfde. Was helemaal weg van dit papier, er zit over alles een parelmoerglans. Maar kwam er niet zo goed uit. Vond de kleuren mooi, ook de kaart waar de stempel op zit. Maar met het "extraatje" kwam ik er niet zo goed uit dit keer. Vandaar dat ik drie verschillende heb gemaakt, en ben er nog steeds niet uit, welke ik het beste vind.
Stempel van magnolia ingekleurd met aquarelpotloden. Op alle drie zitten in de paarse strook drie parelmoer blauwe splitpennen. Om de kaart zit scrappersfloss in het wit.
Op de bovenste kaart zit een ornament van de Quickutz, met daarop parelmoer steentjes.
Op de andere twee zitten gekochte sneeuwsterren met daarin een paarse glitter splitpen, bij de onderste heb ik het wit van de sneeuwster met paarse stickels bewerkt.

dinsdag 15 januari 2008

Sugar Nellies a la workshop LInda Muhren


Dit is de kleur aged mahogani van de distress inkt.
De vlek links zat op de scanner niet op de kaart :-)


De groene is de kleur peeled paint van de distress inkt.

Al meerdere mensen hebben nav de eerste kaart gevraagd hoe je dit doet. Vandaar nu een kleine uitleg. Het is niet ingewikkeld en je hebt ook niet veel spullen nodig. Mocht iets niet duidelijk zijn, dan hoor ik het wel.
Je stempelt de afdruk die je wilt gebruiken met distress inkt op wit papier. Vervolgens werk je met water en een kwast de tekening uit. Je gebruikt verder geen inkt, alleen water. Je kijkt naar de afbeelding en kleurt iets helemaal in of geeft schaduweffecten. Vervolgens spons je de buitenkant met dezelfde kleur distress inkt. Je sponst naar de afbeelding toe, de buitenkant donkerder en naar de afbeelding toe lichter. Vervolgens stempel je in twee hoeken een leuke swirl, ook weer met dezelfde kleur distress inkt. En met een stift in bijpassende kleur zet je de streepjes (kan evt ook nog met een stempel als je die hebt). Afhankelijk van de kleur die je gebruikt hebt kun je nog met een gelpen wat accenten aanbrengen. Bijvoorbeeld zilver bij de zwarte inkt. En bij deze twee kaarten heb ik wit gebruikt. Vervolgens plak je je kaart naar eigen
inzicht in elkaar.

dinsdag 8 januari 2008

Sugar Nellie met een deel transparant

Opnieuw een Sugar Nellie. Een deel van de voorkant van de kaart is transparant, met daarop gems. Ook in het hartje van de jurk zit zo'n zelfde (alleen iets kleiner) gem.
Ingekleurd met aquarel potloden.

Nog een sugar nellieVond het model zo leuk dat ik er nog maar 1tje gemaakt heb.
De jurk en strikjes in het haar ingekleurd met de Glitter Gems van American Crafts.
Rest met aquarelpotloden. De splitpennen in de bloemen en rechtsboven hebben ook glitters.
De bloemen met de Quickutz en vervolgens door de cuttlebug gehaald.

zondag 6 januari 2008

Valentijn papierenzak kaart


Deze keer de papieren zak met het thema valentijn. Wat nieuwe teksten en hartjesbloemen stempels gebruikt. Stempels meisjes van Magnolia.
Hartjes gesneden met de cricut expression